Καθοριστικός μήνας για την Οικονομία


Καθοριστικός φαίνεται πως θα είναι ο μήνας Ιανουάριος για την ελληνική Οικονομία. Αύριο το κλιμάκιο των εντεταλμένων της Κομισιόν και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα βρεθούν στην Αθήνα, ενώ στα τέλη Ιανουαρίου θα αποσταλεί, τελικά, στις Βρυξέλλες το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

«Δεν αναβλήθηκε η αποστολή του προγράμματος. Συνεχίζεται η επεξεργασία του, σε επαφή με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Το πρόγραμμα θα παρουσιασθεί προφορικά απο τον Υπουργό Οικονομικών στο Eurogroup και το Ecofin, στις 18 και 19 Ιανουαρίου, ενώ την επομένη θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής.

Βασικός στόχος παραμένει η μείωση του ελλείμματος από 12,7% του ΑΕΠ σε 8,7%, μέχρι το τέλος του 2010 και κάτω από το 3% στα τέλη του 2013.

«Η πρόταση της κυβέρνησης προς τις Βρυξέλλες θα πρέπει να συνδυάζει τη δημοσιονομική υπευθυνότητα, για να μειωθεί το έλλειμμα, και αναπτυξιακές πρωτοβουλίες» τόνισε ο Πρόεδρος της Ν.Δ μιλώντας σε εκδήλωση του ΕΒΕΑ.

Ο Αντώνης Σαμαράς ζήτησε από την κυβέρνηση να λάβει σοβαρά υπόψη της τις προτάσεις της ΝΔ αντί να επιτρέπει ή να προωθεί διαρροές για φοροεπιδρομές, οι οποίες τραυματίζουν, όπως είπε, την ψυχολογία της αγοράς.

Η κυβέρνηση στηρίζεται στην ΕΕ για να εξαπολύσει νέα αντιλαϊκή θύελλα στο ασφαλιστικό, στο φορολογικό και στο εργασιακό, σχολίασε το ΚΚΕ.

Την ίδια ώρα έκτακτη σύνοδο κορυφής συγκαλεί ο πρόεδρος της Ε.Ε. στις 11 Φεβρουαρίου, στις Βρυξέλλες, με θέμα την οικονομική ανάπτυξη.

http://www.ant1online.gr/news/


Advertisements

About trupo2

blogger
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s