Μακάρι να τα καταφέρει να ζήσει!

Είναι ένα από τα άπειρα καθημερινά περιστατικά μπορεί να πει κανείς, και θα έχει δίκιο, μόνο που όλο αυτό το έζησε και το πτηνό.
Ξεκινήσαμε το πρωί με τη Βάσω Χατζημανώλη (από το Καταφύγιο Ζώων), για να ψάξουμε για ένα σκυλί που είχα δει σε κακή κατάσταση στο Ρύσιο, και δυστυχώς δεν το βρήκαμε. Όμως το σούρουπο μας βρήκε να κατευθυνόμαστε με πέντε σκυλιά προς το καταφύγιο, τα τέσσερα να κάθονται πίσω και το ένα στην αγκαλιά μου. Δεν θα μπω όμως στη διαδικασία να σας περιγράψω τα πάντα λεπτομερώς, δεν θα έχει ιδιαίτερο νόημα άλλωστε.
Πριν πολύ καιρό κάποιοι “κύριοι”ανακάλυψαν πως η σκυλίτσα τους είναι άρρωστη και την παράτησαν στο Ωραιόκαστρο. Αργότερα, την μάζεψαν οι υπεύθυνοι ενός κοντινού εργοστασίου, μόνο που τότε ήταν ίσως πολύ αργά, μια και το σκυλί μέρα με τη μέρα χειροτέρευε επικίνδυνα. Πλέον δεν μπορεί να κινηθεί, δεν περπατάει, και όταν τη βρήκαμε είχε υποθερμία. Η Βάσω είπε πως ίσως έχει Καλαζάρ, αλλά έπρεπε να δούμε τι θα πει και ο κτηνίατρος. Φορτώσαμε τη μικρή στο αυτοκίνητο τυλιγμένη σε μια κουβέρτα, και πήγαμε στο γιατρό. Δεν κατάλαβα και πολλά, αλλά μάλλον υπάρχει κάποιο πρόβλημα στο νευρικό της σύστημα και αν δεν ανταποκριθεί στα φαρμακά και δεν ξανασηκωθεί, θα πρέπει να κοιμηθεί για πάντα… Εμείς όμως δεν το βάζουμε κάτω! Την πήγαμε στο καταφύγιο, μαζί με κάποια άλλα σκυλιά που έπρεπε να πάνε εκεί, και θα περιμένουμε. Εκεί θα είναι καλά, τη βάλαμε στα ζεστά, θα ακολουθεί και φαρμακευτική αγωγή και ελπίζουμε. Όχι! Δεν θέλουμε να “κοιμηθεί”!
Η Βάσω την ονόμασε Ευάκι. Ας ευχηθούμε όλοι, λοιπόν, το Ευάκι να τα καταφέρει!

Υ.Γ: Όσο ήμασταν στο κτηνιατρείο είδα και ένα κανίς που κάποιοι “πανέξυπνοι άνθρωποι” είχαν τη φαεινή ιδέα να του πετάνε Betadin, με αποτέλεσμα να καεί όλο του σχεδόν το δέρμα. Το ζώο υπέφερε, και φυσικά αυτοί το παράτησαν!

Κουράγιο μικρούλα μου θα γίνεις καλά!

Advertisements

About trupo2

blogger
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s