Η εξομολόγηση μιας άνεργης.

Καλησπέρα Τρυποκάρυδε.


Την ερχόμενη Κυριακή ζητάνε και τη δική μου ψήφο και αυτό μου φαίνεται αστείο. Μου ζητάνε να τους δώσω ενώ εμένα δεν μου έχουν δώσει τίποτα. Αλήθεια ρε Τρυποκάρυδε, ως πότε θα με ταΐζουν οι γονείς μου; Δεν είμαι μωρό! Κοντεύω 24 και δεν έχω δουλειά, και πάει καιρός από τότε που πήρα πτυχίο…

Ξέρεις κάτι ρε φίλε; Σε καμία δουλειά δεν με παίρνουν! Αλλού επειδή έχουν τους δικούς τους να χώσουν, και αλλού επειδή τα προσόντα μου είναι πάρα πολλά. Δεν παίρνουν πτυχιούχο για ταμία ή για πωλήτρια, τους κακοφαίνεται, και ας μπορώ να κάνω οποιαδήποτε δουλειά.

Νιώθουμε άχρηστοι, ανίκανοι για οτιδήποτε και είναι πολύ άσχημο να αισθανόμαστε απόλυτα εξαρτημένοι από την οικογένεια μας. Δεν είμαι 5 χρονών γαμώτο! Και μέχρι πότε θα κρατήσει αυτό το παραμύθι. Χωρίς οικονομική ανεξαρτησία πολλά όνειρα μένουν πίσω ή θάβονται για πάντα. Η δικιά μου η γενιά δεν θα κάνει ποτέ οικογένεια για παράδειγμα. Και δυστυχώς για μένα δεν κατάγομαι από εύπορη οικογένεια.

Υποτίθεται πως κάποια πράγματα είναι βασικά ανθρώπινα δικαιώματα. Δεν είναι δικαίωμα μου να εργαστώ και να χτίσω τη δική μου ζωή; Δεν ζήτησα κάτι παράλογο, δεν ζήτησα πλούτο, δεν ζήτησα κάτι τέτοιο. Ζήτησα να εργαστώ τίμια και νόμιμα. Γιατί δε μπορώ; Γιατί είναι άπιαστο όνειρο η εργασία; Γιατί είναι άπιαστο όνειρο και θεωρό πιο πιθανό να βρεθώ στο διάστημα για βόλτα από το να δουλέψω. Το έχω πάρει απόφαση! Δεν θα δουλέψω ποτέ και αυτό με τσακίζει.

Και μετά έρχονται και ζητάνε την ψήφο μου. Πες μου τώρα ρε Τρυποκάρυδε, δεν θα έπρεπε να ντρέπονται;

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
Advertisements

About trupo2

blogger
This entry was posted in ανεργία. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s