ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΣΕ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΜΕΣΩ ΓΚΡΟΥΠ ΤΟΥ FACEBOOK!


Ακόμη ένα περιστατικό προτροπής σε ομαδική αυτοκτονία, παρουσιάστηκε σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου. Η πρόσκληση έγινε μέσω ομάδας του Facebook, που δημιουργήθηκε με σκοπό να ωθήσει τους χρήστες να βάλουν τέλος στη ζωή τους…

Η εξέταση της υπόθεσης ξεκίνησε όταν ανώνυμος χρήστης του Διαδικτύου υπέβαλε καταγγελία στη SafeLine σχετικά με την ύπαρξη της εν λόγω ομάδας του Facebook. Η Ανοικτή Γραμμή SafeLine (www.safeline.gr), που είναι αρμόδια να δέχεται και να επεξεργάζεται καταγγελίες για ιστοσελίδες με παράνομο χαρακτήρα, προώθησε αμέσως την καταγγελία στη Μονάδα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης για την εξακρίβωση του υπόπτου, αλλά και τη διαγραφή της συγκεκριμένης ομάδας.

Τα μέλη της Μονάδας ξεκίνησαν αμέσως τη διαδικασία εντοπισμού του δράστη-δημιουργού της ομάδας του Facebook ψάχνοντας τα ψηφιακά του ίχνη. Σε συνεργασία με την INTERPOL, αλλά και με τις κυπριακές διωκτικές αρχές, κατάφεραν να ανακαλύψουν τον υπαίτιο, ο οποίος ήταν 28χρονος Κύπριος φοιτητής στο Σικάγο.

Σύμφωνα με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, με βάση τα στοιχεία που έδωσε ο προϊστάμενος της Μονάδας Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης, κ. Παπαντωνίου, οι γονείς του φοιτητή δεν γνώριζαν τίποτα για το συγκεκριμένο περιστατικό, ενώ ο ίδιος ο δράστης ισχυρίσθηκε πως η δημιουργία της συγκεκριμένης ομάδας του Facebook ήταν φάρσα και ότι δεν είχε σκοπό την προτροπή των χρηστών σε αυτοκτονία.

Παράλληλα με τον εντοπισμό του δράστη, έγινε και η διαγραφή της συγκεκριμένης παράνομης ομάδας από το Facebook, προκειμένου να μην οδηγηθούν τα μέλη της σε συμπεριφορές, που θα έβλαπταν τη σωματική και ψυχική τους ακεραιότητα.

ΠΗΓΗ: ΤΡΟΚΤΙΚΟ

Advertisements

About trupo2

blogger
This entry was posted in AYTOKTONIA, facebook. Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s